Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Lån 2

Att tänka på när du ska ansöka om ett lån

Alla som står beredda att ta ett lån bör tänka igenom sitt beslut inte bara en gång, utan flera gånger innan man skriver under lånekontraktet. När man tar ett lån så står man per automatik i skuld till en annan part, något många glömmer.

Att ta ett lån ska leda till bra saker som en bättre bostad eller en hållbar bil, inte ett oöverkomligt skuldberg som man får dras med i flera år. Att tänka efter före man ansöker om ett lån är viktigt och likaså att man är medveten om att man lånar pengar av rätt anledning. Att ansöka om ett lån eller en kredit är inte alltid rätt utväg men ibland kanske man inte heller har något annat val. Det är riskabelt att låna pengar om det rör sig om så kallade sms-lån, blancolån eller snabblån. Detta är lån som nästan vem som helst kan bli beviljad. Det enda som krävs är att man fyllt arton år och har någon sorts jämn månadsinkomst men som inte behöver vara särskilt hög. Det är inte värt att ansöka om ett lån för att sedan hamna i en skuldfälla man inte kan ta sig ur.

Risker med lån

Man ska inte ansöka om ett lån om man redan har skulder. Att lösa andra skulder med nya lån är en riktigt dålig idé. Det leder ofta till en ond cirkel där nya lån fortsätter att finansiera gamla skulder och skuldberget bara växer på grund av de höga räntekostnaderna. Man ska heller inte ta ett lån om man vet med sig att man kommer ha svårt att betala tillbaka det. Det kan vara frestande att ta ett litet lån för att få lite extra flärd och lyx i vardagen men om det leder till svåra tider då pengarna är slut är det inte värt det. Som låntagare måste man tänka över sin situation och komma fram till om ett lån är lösningen på ens problem. Kan man inte betala tillbaka ett lån leder det till otrevliga konsekvenser som betalningspåminnelser, inkassokrav och besök av kronofogdemyndigheten.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan