Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Billån

Vad är ett billån?

Idag finns det specifika konsumtionslån anpassade för en viss typ av produkt. Båtlån, elektroniklån, bolån och det alltid lika populära billånet är några exempel.

När man funderar på att köpa en ny bil och inte kan betala hela summan för fordonet kan man vända sig till sin bank eller lokala bilhandlare och där ansöka om ett billån. Ett billån innebär precis som namnet antyder en typ av lån där det beviljade lånebeloppet garanterar att man kan köpa sig en sprillans ny eller begagnad bil. Precis som med ett bostadslån är ett billån en form av lån där bilen man slutligen köper fungerar som en säkerhet för att långivaren ska få tillbaka de utlånade pengarna. När man kan garantera att man som låntagare kan betala tillbaka billånet kan man också förhandla med sin bank om räntan på lånet. Är bilen man tänker köpa av ett tillförlitligt märke och lätt att sälja även i framtiden är långivaren mer benägen att ge dig ett fördelaktigt billån med en bra ränta.

Med fordonet som säkerhet

Genom att du tar ett billån är det fordonet som utgör din säkerhet. Du måste vara noga med att följa återbetalningsplanen och inte missa någon faktura. Långivaren äger ju faktiskt ditt fordon så länge du står i skuld till denne, och kan därmed också beslagta din bil om du missköter ditt billån. Ränta på billånet plus amortering är standard att betala varje månad. Ett billån ger dig oftast en möjlighet att låna ett belopp som motsvarar ungefär åttio procent av bilens totala värde. En del långivare vill att man enbart köper fordonet från en auktoriserad bilhandlare och att man köper en stor bil för minst fyrahundratusen kronor. Löptiden för ett billån brukar vanligtvis vara tio år. Se till att du gör en bra affär och köper en bil som är åtråvärd på marknaden även efter ett par år så att du inte tar ett billån helt i onödan.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan