Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Blancolån

Så fungerar ett blancolån

Blancolån är ett annat namn för privatlån och är en typ av lån som man kan ansöka om utan att det krävs någon säkerhet eller insats från låntagarens sida.

Att många ser det som en självklarhet att ansöka om ett blancolån när plånboken känns tunn eller när den årliga semestern nalkas är inte ovanligt. Den stora fördelen med blancolån är att låntagaren beviljas lånet utan säkerhet. Man tvingas alltså inte pantsätta något såsom sin bostad för att beviljas ett blancolån. Men givetvis finns det en hake även med ett sådant här lån. Räntan på blancolån är högre än den för exempelvis ett bostadslån där den bostad låntagaren avser att köpa faktiskt även fungerar som säkerhet eller pant. Själva räntan kan ändå variera kraftigt mellan marknadens olika aktörer som erbjuder blancolån. Som låntagare bör man vara uppmärksam på just räntan men även lånets löptid, det vill säga hur lång tid man har på sig att betala tillbaka lånesumman till långivaren.

Blancolån – en större risk för långivaren

Att blancolån ges utan säkerhet till skillnad mot hypotekslån ökar givetvis risken för långivaren. När man ansöker om ett blancolån görs därför vanligtvis en kreditupplysning på låntagaren. Långivaren vill gärna kontrollera att låntagaren har en bra ekonomisk historik som säkrar dennes betalningsförmåga. Detta är i princip den enda försäkran som långivaren får och personer med betalningsanmärkningar får det ofta mycket svårt att bli beviljade blancolån. Även låntagarens inkomst och väger in i bedömningen om låneansökan ska beviljas eller inte. Beloppet man önskar att låna kan efter beviljandet utbetalas antingen i klump eller till ett specifikt lånekonto där låntagaren allt eftersom tar ut pengar då han eller hon behöver dem. Betalningsplanen baseras precis som vid ett lån med säkerhet på låntagarens inkomst och amorteringsmöjlighet. Ofta är löptiden för ett blancolån fem år och därefter ska lånet vara fullständigt återbetalat.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan