Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Förfallodag

Betydelsen av förfallodag

Är man skuldsatt eller betalningsskyldig innebär det allt som oftast att man ska betala av skulden enligt en viss betalningsplan. Fordringsägaren använder sig i regel av månadsfakturor med specifik förfallodag.

Har man köpt en vara på webben eller en tjänst av ett företag brukar man i samband med leveransen av varan eller tjänsten ges en faktura. På fakturan specificeras vad man köpt och hur mycket man är skyldig den man köpt varan eller tjänsten av. Beloppet man är skyldig måste man återbetala senaste ett visst datum, det är detta datum som är fakturans förfallodag. Betalar man faktura när förfallodagen passerat kan fordringsägaren ta ut en påminnelseavgift om denne tvingas skickar en ny faktura till dig som är den betalningsskyldiga. Den sista återbetalningsdagen är alltså lika med förfallodag. Tiden fram till förfallodag kan vara olika lång. Alla fordringsägare kan själv bestämma förfallodag för köp av deras produkter och tjänster. Trettio dagar är en vanlig tidsfrist för köp på faktura, men ibland kan det vara kortare tid och tvärtom.

Förfallodag och villkor

I det avtal man ingår med köparen bestäms också förfallodagen. Reglerna som står angivna i avtalet gäller mellan dig som köpare och säljaren av det du handlat. Tycker du att tiden till förfallodag är alldeles för kort måste du vara uppmärksam på detta innan du avslutar ett köp. Du kan inte klaga i efterhand när du redan ingått avtalet. Så var noga med att läsa köpeavtal och villkor innan du handlar något om du är osäker på vilken tidsfrist säljaren nyttjar. Villkoren anges ofta i finstilt på avtalet och det är lätt att hasta och inte läsa dessa noga. Som köpare måste du kunna betala av din skuld det datum som fordringsägaren kräver, annars kan du drabbas av tråkiga utgifter du inte räknat med. Finns det ingen angiven förfallodag i avtalet är det ändå säljaren som har det yttersta ansvaret att bestämma slutdatum då du tar upp saken till diskussion.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan