Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Mobillån

Mobillån, hur funkar det?

Då man pratar om ett mobillån bör man också nämna sms-lån. Detta är nämligen två namn för ett och samma lån. Ett lån som man ansöker om med hjälp av sin mobiltelefon.

Mobillån och sms-lån är samma typ av lån. Kärt barn har många namn sägs det och just sms-lån har verkligen blivit populärt de senaste åren. Att lånet kallas för mobillån beror på att man använder sig av mobiltelefonen som låntagare då man inleder sin ansökan om lånet. Rent praktiskt så behöver man bara skicka ett antal sms till lånegivaren för att sedan få tillbaka information på samma sätt, vilket förenklar hela låneprocessen och ifyllandet av låneansökan. Ett mobillån är ett litet lån där lånebeloppet sällan överstiger tiotusen kronor. Villkoren för mobillån påminner ofta väldigt mycket om varandra oberoende av lånegivare. Lånesummorna som erbjuds är små och löptiden kort. Ibland kan löptiden vara nittio dagar istället för trettio dagar som är det allra vanligaste, men då har låntagaren oftast ansökt om ett högre belopp.

Låga krav på mobillån

Även ett mobillån ställer krav på låntagaren i fråga. Det kanske inte verkar så seriöst med lån som sker via mobiltelefonen men låntagaren har samma skyldigheter som om han ansökt om ett traditionellt penninglån. Givetvis är man skyldig att betala tillbaka pengarna då löptiden runnit ut. Men man måste också vara myndig, folkbokförd i Sverige samt inte har några betalningsanmärkningar. Tre krav som många av Sveriges befolkning uppfyller. Man ska alltid försöka att låna ansvarsfullt. Men tack vare att mobillån är en sådan snabb form av lån lockar de även personer som inte är så resursstarka och som till exempel hamnat i ett spelmissbruk. Långivarna försöker arbeta på sitt håll för att minimera risken att deras kunder inte kan betala tillbaka beloppen de lånar. Mobillån kan bli en dyr ovana eller leda till ett aldrig sinande skuldberg om man inte tänker efter före man lånar.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan