Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Hushållsbudget

Vad ingår i en hushållsbudget?

För en familj, ett hushåll eller en ensamstående person finns det alltid fasta utgifter, övriga utgifter samt inkomster. Med en hushållsbudget kan man göra upp en plan för sin ekonomi och enklare få en positiv ekonomi.

Syftet med en hushållsbudget kan vara olika, men det är ett effektivt verktyg när man vill får en överblick över sin ekonomi. Man kan börja med att skriva ner alla utgifter och inkomster man har under en månads tid för att få hårda fakta att arbeta med i sin hushållsbudget. På nätet finns det en massa färdiga hushållsbudgetar man kan mata in sina siffror i efter månaden har passerat. Även konsumentverket erbjuder en enkel kalkyl eller hushållsbudget där man kan föra in sina egna siffror. Det man brukar få ange är ålder, kön, hur många personer som ingår i hushållet, boendekostnader, inkomster, kostnader för eventuella fordon och resor samt en post som kallas för övrigt. Vissa normalbelopp finns fastställda angående ett typiskt hushåll med det är inga siffror man ska jämföra sig allt för mycket med. Alla hushåll är olika och alla hushållsbudgetar blir därmed också olika.

Hushållsbudget via konsumentverket

Just konsumentverket arbetar aktivt med att ge hjälpmedel, råd och tips till hushåll för att stödja dem i syftet att få dem att få ut så mycket som möjligt av sina resurser. Man ska dock vara medveten om att detta är just rekommendationer och inte regler som varje hushåll ska följa. Tycker man att siffrorna i deras schablonkalkyl är helt galna, så kanske de är det också, det är viktigt att utgå från sina egna värderingar, tankar och förmåga, och göra upp en hushållsbudget som passar just dig. En hushållsbudget kan även fungera som ett stöd då man vill sparar ett visst belopp inför en resa eller liknande. Att sedan följa hushållsbudgeten och se det som en strategi kan snabbare göra att man uppnår sitt mål.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan