Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Kreditvärdighet

God kreditvärdighet

Ska man ansöka om ett lån dyker ofta ordet kreditvärdighet upp. Kanske efterfrågar långivaren om man har god kreditvärdighet och som möjlig låntagare känner du dig osäker på begreppets innebörd.

Har man god kreditvärdighet kan man också få större fördelar som låntagare. Personer med dålig kreditvärdighet blir ofta inte beviljad de lån de söker då deras ekonomi inte är tillräckligt stark, jämn eller stabil. Det som försämrar ens kreditvärdighet är bland annat betalningsanmärkningar, ojämna månadsinkomster och skulder hos kronofogden eller till andra företag. Tjänar man bra men ändå har betalningsanmärkningar från förr, kan det betyda att man anses ha dålig kreditvärdighet. Då har man en historik som antyder att man har svårt att sköta sin ekonomi och det ser inte bra ut enligt en långivare. Innehar en person dessutom många krediter hos flera olika aktörer samt ofta köper saker på avbetalning signalerar det också om en försämrad kreditvärdighet.

Försämrad kreditvärdighet

Så fort någon utför en kreditupplysning registreras detta i ett system. Detta har de som arbetar med upplysningarna tillgång till och kan direkt se när en upplysning gjorts på en privatperson eller ett företag. Har många kreditupplysningar gjort på en person eller ett företag kan det signalera en instabilitet men inte nödvändigtvis. Har man många kreditkort så ses krediten de beviljar som en skuld, även om man inte nyttjat krediten. Ska du ta ett lån så kan du begära en kreditupplysning på dig själv innan du besöker olika långivare. Då vet du vad dem vet och har en fullständig bild rörande din egen ekonomi. Klipp gärna sönder kreditkort du inte använder eller fått som företagare. Används de inte är det bara onödigt att de dyker upp som en skuld vis en kreditupplysning. Och framför allt, betala alla dina räkningar i tid, att drabbas av en betalningsanmärkning på grund av rent slarv är inte en rolig situation. Anmärkningen förföljer en i många år.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan