Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Mikrolån - mindre summor med snabb utbetalning

När man fått oförutsedda utgifter som inte kan betalas för stunden kan det vara bra med ett mikrolån för att lösa problemen.

Den ursprungliga betydelsen av ordet mikrolån kommer ifrån när man lånade ut mindre pengasummor till invånare i u-länder för att bistå dem med hjälp att starta igång en affärsverksamhet. I Sverige idag syftar ordet till att beskriva en specifik form av kredit som innebär att man lånar ett mindre belopp med snabbare utbetalning och kortare återbetalningsperiod än vanliga låneformer.

Mikrolån introducerades för drygt sex år sedan och efterfrågan på denna form av kredit har sedan dess ökat för varje år. Genom att fylla i en enkel ansökan via internet görs en kostnadsfri kreditprövning, varpå man vanligen får besked inom loppet av högst en timme och pengarna betalas ut samma dag. Denna kreditform är en smart lösning om en oförutsedd utgift dyker upp, t.ex. en p-bot eller en skada på bilen. Dessutom lånar man endast i 30 dagar, vilket innebär att man slipper dras med en skuld under en längre tid.

Vad krävs för att ta ett mikrolån?

För att ta ett mikrolån är kraven på låntagaren lägre än när man ansöker om större belopp. Generella kriterier är att man skall vara minst 18 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige samt vara fri från betalningsanmärkningar, även om det finns undantag. Man brukar även kräva en årsinkomst som varierar mellan olika långivare. Hos Snabbfinans skall du ha en årsinkomst på 150,000 kronor. Dock prövar vi varje fall individuellt, vilket innebär att ovan nämnda kriterier inte är definitiva.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan