Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Mikrolån - mindre summor med snabb utbetalning

När man fått oförutsedda utgifter som inte kan betalas för stunden kan det vara bra med ett mikrolån för att lösa problemen.

Den ursprungliga betydelsen av ordet mikrolån kommer ifrån när man lånade ut mindre pengasummor till invånare i u-länder för att bistå dem med hjälp att starta igång en affärsverksamhet. I Sverige idag syftar ordet till att beskriva en specifik form av kredit som innebär att man lånar ett mindre belopp med snabbare utbetalning och kortare återbetalningsperiod än vanliga låneformer.

Mikrolån introducerades för drygt sex år sedan och efterfrågan på denna form av kredit har sedan dess ökat för varje år. Genom att fylla i en enkel ansökan via internet görs en kostnadsfri kreditprövning, varpå man vanligen får besked inom loppet av högst en timme och pengarna betalas ut samma dag. Denna kreditform är en smart lösning om en oförutsedd utgift dyker upp, t.ex. en p-bot eller en skada på bilen. Dessutom lånar man endast i 30 dagar, vilket innebär att man slipper dras med en skuld under en längre tid.

Vad krävs för att ta ett mikrolån?

För att ta ett mikrolån är kraven på låntagaren lägre än när man ansöker om större belopp. Generella kriterier är att man skall vara minst 18 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige samt vara fri från betalningsanmärkningar, även om det finns undantag. Man brukar även kräva en årsinkomst som varierar mellan olika långivare. Hos Snabbfinans skall du ha en årsinkomst på 150,000 kronor. Dock prövar vi varje fall individuellt, vilket innebär att ovan nämnda kriterier inte är definitiva.


Tillbaka

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2023-10-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se