Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Nominell årsränta

Om begreppet nominell årsränta

Vad menas med nominell årsränta? Jo, den nominella årsräntan för ett lån kan man ta reda på genom att multiplicera lånets periodränta med ett års löptid, det vill säga tolv månader.

När långivaren och låntagare tillsammans godkänner lånevillkoret så har man enats om lånets löptid samt räntekostnad. Räntan är olika hög beroende på hur mycket pengar man har lånat. Löptiden i sin tur baseras också på lånebeloppet, då man inte kan betala tillbaka ett stort lån på kort tid. Då alla lån har olika räntor och löptider kan det bli svårt för den som vill låna att hitta ett bra sätt att jämföra olika aktörers lån och erbjudanden. Det är här den nominella räntan fyller en funktion. Genom att räkna ut den nominella årsräntan för olika typer av lån kan man enklare se vilket lån som är bäst och billigast. Numera är det enligt lag bestämt att alla lånegivare måste uppge den nominella årsräntan i sin information och marknadsföringen för att ge låntagare bästa möjliga förutsättningar att ta ett bra beslut.

Se nominell årsränta som ett jämförpris

Går du och funderar på att ansöka om ett lån ska du alltid ta reda på den nominella årsräntan. Du kan tänka på nominell årsränta som ett jämförpris. Det är precis som i handeln enklare att se hur mycket man får för pengarna om man studerar olika varors jämförpris och inte deras styckpris. I längden är det mängden eller volymen som räknas och inte det kortsiktiga styckpriset. Förr när den nominella årsräntan inte var lagstadgad att finnas med i bankers och andra kreditgivares låneinformation var det lite knivigare att ansöka om ett fördelaktigt lån. Att lånebranschen har vuxit sig så stor betyder också att villkoren idag är enklare att förstå. Som låntagare är du en kund, och kunden ska ha makt att själv fatta kloka beslut och aldrig känna sig lurad eller förd bakom ljuset.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan