Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Privatlån

Ansök om privatlån

Rena konsumtionslån har många namn. Idag är det vanligt att kreditgivarna kallar dem för privatlån. Lån som vänder sig till privatpersoner och deras konsumtion.

Många privatlån är lån utan säkerhet. Förr vart det vanligare att denna typ av lån kallades för blancolån. Vissa aktörer försöker komma förbi begreppet och marknadsföra lånet på ett positivare sätt genom att kalla det för privatlån. Lånet skiljer sig inte mycket från andra konsumtionslån och kan även marknadsföras som sms-lån, reselån, elektronik-lån eller vad som för stunden är populärt att låna pengar till. Ett privatlån är och kommer nog förbli blanoclån, det vill säga lån utan säkerhet. Som kredittagaren måste man betala ränta på lånet under dess löptid samt amortera av det, men det krävs inte att man pantsätter något för att bli beviljad privatlånet. Olika fasta kostnader kan också tillkomma förutom räntekostnaden. Räntan som man kanske betalar månadsvis för lånet samt kostnad för att få lånet upplagt är inget som dras av på det belopp man blivit beviljat. Det är amorteringen som gör att privatlånet successivt minskar. Det vill säga den summa man kommer överens med kreditgivaren att återbetala varje månad.

Olika namn, samma lån

Behovet av privatlån och andra blancolån är stort. Aktörerna som erbjuder privatlån är många och alla slåss de om de potentiella låntagarnas uppmärksamhet. Att många därmed försöker nischa sig och marknadsföra sina lån på ett lockande sätt kan vara en strategi. Kanske känns det inte lika allvarligt för en kund att ansöka om ett privatlån då det istället kallas för reselån och det är just till en resa denne behöver pengar. Hur kreditgivarna än väljer att framställa sina olika låneerbjudanden så förbinder man sig som låntagare till att klara av att återbetala lånet. Inga förpliktelser eller skyldigheter försvinner enbart för att man tar ett mindre sms-lån eller ett snabblån. Det man förbinder sig till i lånevillkoret gäller. Läs på innan du ansöker om ett privatlån så du vet vad du ger dig in på.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan