Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Blancolån

Vad är ett blancolån?

Alla lån där kreditgivaren inte kräver någon säkerhet kallas för blancolån. Dessa lån är raka motsatsen till lån som kräver pantsättning eller säkerhet såsom bolån, billån, båtlån, huslån eller villalån med flera.

Då blancolån inte ger kreditgivaren någon säkerhet kostar det ofta mer att ta ett blancolån. Det vill säga att räntan för dessa lån är högre än för dem som kräver säkerhet. Är man på väg att ansöka om ett blancolån vill det därför till att man jämför olika aktörers lånevillkor och räntekostnader. Ett blancolån kan alltså bli ett dyrt lån även om man bara lånar en liten summa pengar. Förr i tiden gick man enbart till banker när man behövde ta lån. Nu kan man själv ansöka om olika blancolån på webben. Eftersom man som potentiell långivare kan ta reda på allt man behöver rörande blancolånet direkt på internet är det relativt enkelt att upptäcka oseriösa kreditgivare. Och enklare att ta ett bra beslut rörande ett blancolån.

Ansök hos flera långivare

Hittar man många kreditgivare som alla verkar bra kan man ansöka om blancolån hos allihop. Sedan om man skulle bli beviljad fler lån än ett är det bara att tacka nej till låneerbjudandet. Det ställs ändå vissa krav på dig som låntagare även om det är ett lån utan säkerhet. Helst ska du ha en regelbunden månadsinkomst och inte inneha några betalningsanmärkningar. Men det går att ta blancolån i alla fall då vissa aktörer väljer att bortse från en del krav som anmärkningar om man har kapital eller annat som tryggar en återbetalning. Det går att låna fler hundratusen kronor i form av ett blancolån. Men då räntan är hög kanske det inte är en optimal lösning om man har behov av så mycket pengar. Räntan ligger i regel på mellan fem och tio procent av det lånande beloppet. En hel del om man behöver låna mer än en tusenlapp!


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan