Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Snabba sms-lån – pengar när du behöver dem

Vid ett plötsligt och oväntat behov av en mindre summa pengar är ett sms-lån ofta en smidig och enkel lösning på problemet.

Sms-lån är en låneform som går ut på att låntagaren kan låna en mindre summa pengar under en kortare period. Normalt sett ligger lånesumman mellan 1000 och 5000kr och betalas tillbaka inom 30 dagar. Det finns även långivare som erbjuder större belopp med en längre återbetalningsperiod. Fördelen med ett sms-lån jämfört med andra typer av krediter är att du vanligen får besked inom ett par timmar, och att pengarna i så fall finns tillgängliga på ditt konto inom en bankdag från ansökningstillfället.

Dessutom är det lägre krav på låntagaren. Behörighetskraven varierar mellan långivare, men gemensamt är att du skall vara fri från betalningsanmärkningar samt vara folkbokförd i Sverige för att få ta ett sms-lån. Man har dessutom en lagenlig ångerrätt på 14 dagar som gör att låntagaren avgiftsfritt kan betala tillbaka krediten om denne ångrar sig.

Även om det är smidigt och enkelt att ta ett sms-lån är det desto viktigare att som låntagare ta ansvar för sina krediter. Att ta lån som ens ekonomi inte tillåter kan ge problem på både kort och lång sikt.

Varför heter det sms-lån?

Benämningen sms-lån är idag en aning missvisande. När låneformen uppkom i Sverige kring år 2006 utgick det ifrån sms-kommunikation. Med tiden har det emellertid visat sig smidigare, säkrare och bekvämare att utgå från en webbplats där ansökningar och kommunikation sköts, och i princip samtliga långivare sköter utlåningen via internet. Därför har namnet idag inte mycket att göra med sms överhuvudtaget.


Tillbaka

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala kreditlimiten. Se detaljerad återbetalningsplan


Exempel (beräknat 2023-04-01): Beräknad med antagandet att kredit­limiten är 10 000 kr och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 åter­betalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan 65,83 % och krediträntan, som är rörlig, f.n. 39 %, per år. Månads­kostnaden är 1 095 kr och totalt att betala tillbaka blir 12 979 kr inkl. avgifter.

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalnings­anmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuld­rådgivningen i din kommun. Kontakt­uppgifter finns på hallåkonsument.se