Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Bankgiro

Vad innebär bankgiro?

Bankgiro är en tjänst vars syfte är att förenkla överföringar av pengar mellan olika konton. Tjänsten tillhandahålls av ett företag som heter just Bankgirot.

Denna tjänst med bankgiron syftar till att det ska gå enkelt att hantera inbetalningar och kundreskontran för företag. Tjänsten kan automatisera stora delar av arbetet med olika inbetalningar och göra hela arbetet mer effektivt och självgående. Olika banker är anslutna till systemet och därför kan privatpersoner som köper något av ett företag som använder sig av bankgiro också överföra pengar för det de köpt elektroniskt till betalningsmottagaren, det vill säga företaget som innehar bankgirot. Det är en tjänst som marknadsförs till alla, men främst används av företag och olika typer av föreningar och organisationer. Ett företags bankgiro sammankopplas med ett unikt bankgironummer, som gör att betalande aldrig behöver veta vilken bank eller vilket banknummer företaget egentligen har. Överföringen går snabbt via köparens bank till bankgirot och sedan kanske vidare till ett tredje bankkonto som inte är synligt för köparen.

Företag och bankgiro

Som innehavare av ett bankgiro kan man använda sig av ett flertal olika bankgironummer, men koppla alla till ett och samma bankgiro. Det är vanligt att både små och stora företag använder sig av bankgiro. Även enskilda företagare kan ha nytta av tjänsten. Det är även en miljövänlig metod då alla inbetalningar till bankgirot sker elektroniskt och också kan redovisas på det sättet. Inget slöseri med pappersutskrifter eller pappersfakturor, och man kan enkelt ta reda vilka inbetalningar som faktiskt gjorts och vilka som fattas. Även när det är dags att stämma av och deklarera kan man arbeta med digitala filer med hjälp av olika mertjänster. Det blir mindre administrativt arbete för företagen och den ekonomiska personalstyrkan. Tjänsten sparar enorma resurser om det är ett riktigt stort företag som dagligen hanterar tusentals inbetalningar.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan