Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Budget

Skapa en budget

Med en budget menas att man antecknar alla sina inkomster samt utgifter för att sedan se vilken post som väger tyngst. På detta sätt kan man i detalj se vad man lägger pengar på och vad man tjänar pengar på.

En budget ger en nyanserad bild av ens nuvarande ekonomi. Kanske har man behov av att spara pengar inför en kommande resa eller så är man helt enkelt nyfiken på var pengarna tar vägen, vad exakt man har för utgifter i vardagen. Budgeten ger en överblick och en helhetsbild över ens ekonomi och är ett viktigt verktyg både för privatpersoner och för företag. När man kan ställa utgifter mot intäkter kan man snabbt se vilka poster som kostar mest och vilka som man tjänar mest på. Har man en fast månadslön är det oftast den posten som är den mest inkomstbringande, har man familj och barn kanske det just är barnen som innebär den största utgiftsposten. Behöver man spara pengar kan man se vilka onödiga utgifter man har och exakt vad dem kostar en, smidigt när man måste hålla igen lite extra.

Enkel budgeträkning

Ska man spara ett visst belopp varje månad finns det avancerade budgetprogram som erbjuder funktioner som sparmål, kassabok och olika sorters jämförelser. Man kan själv räkna ut hur mycket man måste spara i genomsnitt varje månad för att uppnå ett visst mål. En budget innebär inte någon svår matematik utan endast enkel plusräkning och minusräkning. Tar man fram kontoutdrag ser man väldigt tydligt vilka utgifter man har då alla transaktioner och utgifter märks med ett minustecken. Har man bostadslån eller billån får man inte glömma bort att räkan in ränteavgifter samt amortering av lånen i budgeten. En budget kan vara ett mycket bra hjälpmedel för att inte lägga för stora summor på något man egentligen tycker är onödigt, en sorts guide som man kan följa för att fatta bra och vettiga ekonomiska beslut och få mer pengar över till annat än sina fasta utgifter.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan