Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Inkassokrav

Allt om inkassokrav

Får man ett inkassokrav tror många att detta kommer direkt från kronofogdemyndigheten, men så är inte fallet. Ett inkassokrav skickas ut från ett inkassoföretag som arbetar med att driva in skulder på uppdrag av andra företag och privatpersoner.

Är det så att man betalat en faktura för sent, det vill säga efter förfallodatumet, eller helt missat inbetalning av en skuld eller en avgift kan det dimpa ner ett inkassokrav i brevlådan. Får du ett inkassokrav har företaget eller personen du är skyldig pengar lämnat över detta ärende till ett inkassoföretag. Inkassoföretaget har i sin tur vidtagit åtgärden att skicka ut ett inkassokrav. Kravet är ungefär som en ny faktura där din skuld specificeras och när den ska vara betald. När och om du betalar skulden inkommer den till inkassoföretaget som sedan överför den till de eller den du är skyldig pengar. Får du ett inkassokrav ska du genast betala skulden plus den pålagda påminnelseavgiften samt eventuell avgift som inkassoföretaget adderat för arbetet med utskicket av kravet. Anser du som gäldenär att kravbrevet inte stämmer, att beloppet är felaktigt eller att några uppgifter inte stämmer, ska du kontakta inkassoföretaget och ge dem din sida av historien eller korrekt uppgifter.

Ta inkassokravet på allvar

Får du ett inkassokrav och du medvetet inte har betalat en faktura för att du helt enkelt inte hade resurser ska du inte ignorera kravet. Du ska istället ta kontakt med inkassoföretaget och förklara att du inte har möjlighet att betala skulden just nu. I de allra flesta fall kan du få upprätta en avbetalningsplan som funkar med din ekonomi och på så sätt betala av skulder under en längre tid. Att ignorera din skuld och bara låta den växa är ingen bra idé. Inkassokrav är inte fientliga utan vill gärna samarbeta med gäldenärerna för att borgenärerna på något sätt ska få igen sina pengar. Kan du på något sätt lösa hela skulden direkt är det givetvis det mest fördelaktiga för båda parter. Se över dina tillgångar och se om du kan sälja något eller låna pengar av någon närstående som det känns mer bekvämt att stå i skuld till.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan