Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Snabba krediter

Fakta om snabba krediter

Snabba krediter är små lån på upp till ett par tusenlappar och både ifyllandet av ansökan och utbetalningen av ett beviljat lån går väldigt fort.

Snabba krediter innebär sms-lån eller webblån som är enkla att ansöka om och som ofta beviljas mycket fort. Enligt lag måste kreditgivaren göra en kreditupplysning på alla som ansöker om snabba krediter. Blir man godkänd utifrån kreditupplysningen blir man också beviljad krediten. Snabba krediter är aldrig stora belopp utan i regel små summor från femhundra kronor upp till femtusen kronor. Mikrolån av detta slag går inte bara fort att få utan ska också betalas tillbaka relativt snabbt. Trettio dagar brukar vara den angivna löptiden för snabba krediter. Utåt sett är mikrolån ofta räntefria men är istället belagda med en fast avgift. Efter löptiden ska lånet vara återbetalt, men om man betalar ytterligare en avgift kan vissa aktörer förlänga löptiden uppåt nittio dagar.

Kredit trots anmärkning

Är det så att man drar på sig en betalningsanmärkning kan man få bakbundna händer när det kommer till att ta nya krediter och lån eller starta nya abonnemang och annat. Man möts ofta av ett nej i lånesammanhang då anmärkningen symboliserar att man misskött sin ekonomi, men det kan vara missvisande då en del anmärkningar kommer till av rent slarv. Hur som helst så kan det vara svårt att även ansöka om snabba krediter i detta läge då anmärkningen bidrar till en minskad kreditvärdighet. Vissa aktörer kan kräva någon form av säkerhet ifall låntagare vill ansöka om snabba krediter fast hon eller han har en betalningsanmärkning. Den extra säkerheten kan utgöras av marknadsvärdet av en bostad eller bil som kredittagaren får pantsätta. Har man en i annars stabil ekonomi och kan pantsätta något eller få någon att gå i borgen för krediten brukar det gå vägen. Då snabba krediter är små lån behöver inte borgensmannen känna att denne tar på sig ett alltför stort ansvar.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan