Små enkla snabblån - när det behövs

Ny kund? Ansök om ett snabblån på 25000 kr idag!

Ansök om ditt lan

Spelberoende

Vad innebär spelberoende?

Att leva med ett spelberoende är riktigt svårt och farligt. Den som har ett spelberoende kan inte kontrollera sin relation och lust till att spela. Det kan röra sig om kortspel, pokerspel på nätet eller traditionella spelautomater.

Ett spelberoende är ett missbruk och precis som när någon är beroende av narkotika eller alkohol så ger det liknande effekter på den beroendes hjärna. När den som är spelberoende spelar så är det belöningscentrat i hjärnan som aktiveras. När detta sker frisätts signalsubstansen dopamin. Dopaminet innebär att den spelberoende upplever tillfredställelse och ett stort välbehag eller lyckorus. När en stark lyckokänsla infinner sig har människan en tendens att vilja återuppleva den känslan. Det är så ett spelberoende kan utvecklas. Desto snabbare man får kicken eller känner välbehaget desto större risk löper man att bli beroende. Idag finns det fler beroenden än de traditionella narkotika- och alkoholberoenden. Förutom spelberoende är det vanligt att personer utvecklar shopping-, sex-, och datorspelsberoenden.

Kännetecken på spelberoende

Oavsett vilket sorts beroende man lider av ha de alla samma kännetecken. Den spelberoendes vardag överskuggas av tankar på spel och planering av spelandet. När ska han få spela nästa gång? Hur ska han finansiera sitt spelande? Hur mycket pengar kommer han att vinna? Förutom besattheten förkommer det en sinnesförändring hos den spelberoende. Han har inget intresse av omgivningen och upplevs som mycket frånvarande. De allra flesta som har ett spelberoende eller annat beroende måste också successivt spela mer för att uppleva samma lyckorus som vid första kontakten med spel. Toleransen ökar med andra ord. Abstinens är också mycket vanligt att utveckla som spelberoende. Får den beroende inte spela blir denne orolig och får ångest. Många spelberoende känner också att de står i konflikt med sig själva, de vill sluta men kan inte. Den inre konflikten leda i regel också till verkliga konflikter med nära och kära då den spelberoende har abstinens och känner skuld. Lyckas man bryta sitt spelberoende är det ändå mycket vanligt med så kallade återfall. Det är viktigt att söka hjälp när man tror sig ha ett spelberoende.


Tillbaka

Kreditlimiten är . Kreditavtalet löper tills vidare. Exempel: Beräknad med antagandet att kreditlimiten och att krediten lämnas för en ettårsperiod och slutbetalas genom 12 återbetalningar med lika stora månadsbetalningar är den effektiva räntan % och Krediträntan, som är rörlig, f.n. %, per år. Med samma antaganden blir antalet återbetalningar 12 och Totalt att betala tillbaks blir kr inkl. avgifter. Minsta belopp att betala per månad är 0 kr, 0 % av den totala Kreditlimiten. Det här är en högkostnadskredit Se detaljerad återbetalningsplan